Karoliina Korpijaakko Zangcoach en geautoriseerde CVT Docent De beste leeromgeving creëren, inzetten van moderne zang- én coachingmethodes. Dat is hoe ik sinds 2014 als zangcoach zangers van alle zangstijlen help om het onderste uit de kan te halen.

Ik ben Karo, oprichtster van Vocally. (voluit heet ik Karoliina Korpijaakko, maar dat is een mond vol!). Ik kom uit Scandinavisch Finland. Ik ben zangeres, zangcoach en een echte stem-geek.

Als dochter van een beroepsmuzikant kwam ik al op jonge leeftijd met muziek in aanraking. Toen ik vier jaar oud was kreeg ik mijn eerste pianolessen maar ik wist altijd al dat zingen mijn grote passie is. Een carrière in de muziek hield ik dan ook als vanzelfsprekend. Maar het ging alles behalve vanzelf.

In 2010 kwam ik in aanraking met Complete Vocal Technique. Door de concrete en effectieve methode wist ik meer uit mijn stem te halen dan ik ooit had durven dromen. Én voor het eerst werd er gevraagd wat ík wilde: het was voor mijn zangcarrière, maar ook voor mij persoonlijk, een eye-opener: Mijn leven veranderde.

In de jaren daarop ben ik me steeds verder gaan verdiepen in Complete Vocal Technique en in februari 2014 ben dan ook begonnen aan de vocalisten opleiding bij het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. In 2015 ben ik de 3-jarige docenten opleiding begonnen en in juni 2018 heb ik deze succesvol afgerond en mag ik me een geautoriseerde CVT-docent noemen.

Groei is voor mij geluk. Naast Complete Vocal Technique heb ik een brede interesse in alles dat ons tot betere (leer)prestaties kan helpen op het gebied van de stem. Ik streef naar een holistische aanpak waarbij er aandacht is voor zangtechniek, gevoel en het lichaam.

De doelen en ambities van de zanger vormen het uitgangspunt voor een persoonlijke aanpak en plan, want iedere persoon is uniek en beleeft zang door zijn/haar eigen muzikaliteit. Alles wat ik geleerd heb, mijn kennis en inzichten, zet ik in om jou een stap verder te helpen.

Naast mijn eigen lespraktijk werk ik nauw samen met collega’s uit het vak en verzorg ik vaak gast-workshops en presentaties.  Ik breid mijn kennis en vaardigheden continu uit door regelmatig seminars en workshops te volgen.

Met muzikale groet, yours vocally

Karo

CVI Authorized Vocal Coach

Een geautoriseerde CVT-docent heeft de 3-jarige docentenopleiding in Kopenhagen bij het Complete Vocal Institute afgerond en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de zangmethode. Een geautoriseerde docent behoort dus tot de meest gespecialiseerde CVT-docenten van Nederland. Om de hoge niveau te waarborgen, wordt van de docent verwacht dat zij zich elke 3 jaar haar autorisatie hernieuwd.

Complete Vocal Technique is een moderne zangmethode ontwikkeld door Cathrine Sadolin. Met CVT kun je alle stemgeluiden op een verantwoorde manier produceren. De methode is het resultaat van 25 jaar intensief onderzoek. Sadolin startte in 2005 het Complete Vocal Institute in Kopenhagen, inmiddels uitgegroeid tot het grootste zanginstituut voor professionele en semiprofessionele vocalisten in Europa.

NvZ-logo

logo_cvtdocenten

VOCALLY STAAT VOOR

DE BESTE LEEROMGEVING CREËEREN

Een veilige en stimulerende leeromgeving is de eerste voorwaarde voor bijzondere leerprestaties: een omgeving waarin jij je vrij voelt om te onderzoeken en te experimenteren. De sfeer is informeel en positief met respect voor iedereen zijn/haar muzikaliteit. We werken krachtgericht en de nadruk zal altijd liggen op wat goed gaat.

MODERNE ZANG- ÉN COACHINGMETHODES

Met concrete handvatten en oefeningen uit de moderne zang- én coachingmethodes kom je in beweging richting je vocale doelen. Complete Vocal Technique, een wetenschappelijk onderbouwde zangmethode, vormt de rode draad van de zangtechnische curriculum. Ik streef naar een holistische aanpak waarbij er aandacht is voor zangtechniek, gevoel en het lichaam.

BEPROEFDE GROEPSAANPAK

Samen kom je verder. Je leert door voorbeelden, vragen en feedback van anderen. De spiegelneuronen zijn actief en er is meer verdieping en reflectie op de leerstof. Misschien nog het aller waardevolst is dat juist door het proces van anderen te zien, je je eigen leerproces beter in context kan zien en begrijpen.  Welkom “het zachte leren”!