CVT Performer

Zet de zangtechnische puntjes op de 'i', train je presentatie skills, en werk toe naar jouw optimale performance.

Solozangcursus CVT Performer

Zet de zangtechnische puntjes op de 'i', train je presentatie skills, en werk toe naar jouw optimale performance.  

De solozangcursus CVT Performer is bedoelt voor de gevorderde zanger die naast zangtechniek aan artisticiteit en performance wil werken. 

Het curriculum van de cursus CVT Performer bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Densiteit
 • Klankkleur en effecten
 • Presence & Performance
 • Sound & Styling
 • 4 keer solozang

Niet zomaar zangles

De solozangcursussen van Vocally zijn programma's voor de individuele vocale ontwikkeling. In 8 workshops vol inspiratie, inzichten en oefeningen, werk je met de onderdelen uit de zangtechniek en zet je concrete stappen richting je vocale doelen.

In een workshop:

De lessen worden in groepsverband gegeven, maar de nadruk ligt op solozang en jouw persoonlijke zangdoelen. Het gaat dan ook niet om wat je huidige zangniveau is, het gaat erom waar je naar toe wil. Met een oplossingsgerichte aanpak en concrete handvatten leer je de mogelijkheden van je stem kennen en zet je steeds de volgende stap. Je krijgt concrete kennis en praktische handvatten mee, zodat je ook ná iedere cursusdag thuis verder kunt. Complete Vocal Technique werkt onafhankelijk van stijl: alle zangstijlen zijn welkom.

Data & Tijden 2019

COMING SOON! Najaar 2019

Meest gestelde vragen

De workshopdagen vinden plaats in Haarlem bij De Droomfabriek, Floresstraat 14. De locatie is goed bereikbaar per OV en parkeren is gratis op straat.

COMING SOON!

De cursus is iets voor jou als je passie hebt voor zingen, nieuwsgierig bent en zin hebt om stappen te maken in je vocale ontwikkeling. Je begrijpt dat dat vaak buiten je comfort zone gebeurt. Je huidige zangniveau is minder belangrijk: het gaat namelijk niet om waar je bent, maar waar je naar toe wilt en dat je stappen maakt.

Om een beeld te geven, de cursus is eerder gevolgd (en herhaald!) door:

 • Gemotiveerde amateur-zangers en zolderkamer-talenten van beginner tot gevorderd
 • Gedreven (semi)professionals die meer mogelijkheden en flexibiliteit willen ervaren in hun stem
 • En ook zangdocenten die aandacht willen geven aan de eigen vocale ontwikkeling en inspiratie zoeken voor hun lespraktijk

De cursus is NIET geschikt als eerste kennismaking met zang. Om mee te kunnen komen, ben je als deelnemer al een tijd bezig met zingen en je eigen zangstem aan het ontdekken door middel van zelfstudie en veel zingen. Daarbij maakt het niet uit of je dat bij een koor, band, opleiding, andere muzikale activiteit, of thuis op zolder doet. Ook hoef je niet eerder zangles te hebben gehad om mee te doen. Minimum leeftijd voor de cursussen is 18 jaar.

Twijfel je over je niveau? Vraag een adviesgesprek aan.

 

Privé zangles is geweldig, maar ik geloof dat er een meerwaarde is om een groepsprogramma zoals bij Vocally te volgen. Oordeel zelf:

 • 8 inspirerende en leerzame workshop-dagen en een uitgebreide Curriculum met zangtechniek en méér (24 lesuren in één semester!)
 • 4 keer solozang om aan je individuele doelen te werken
 • 8 gelijkgestemden om samen én van elkaar te leren
 • Meer dan 28 nieuwe songs van je mede-zangers en -zangeressen
 • Antwoorden op alle rake vragen die je zelf niet had weten te stellen
 • Lessen van hoge kwaliteit voor een fractie van de kosten van privéonderwijs

Ik begrijp dat het spannend voelt. En toch kun je daar juist zo snel mogelijk mee beginnen, zeker wanneer je wens is om (ooit) voor publiek te zingen.

Onzekerheid en zenuwen kunnen reden zijn om voor privéles te kiezen. Maar het kan ook jouw wens voor meer zelfverzekerdheid in de weg staan.

Voor anderen zingen, kun je namelijk het beste oefenen in een veilige omgeving waar je bovendien concrete handvatten aangereikt krijgt om beter met prikkelingen om te gaan. Ook zal je merken dat de groep er is om jouw te steunen en aan te moedigen.

Bedenk trouwens dat iedereen zingen voor anderen spannend vindt. Ook de mensen die dat al doen. Feel the fear and do it anyway.

CVT Foundation als...

 • CVT nieuw voor je is
 • Of als je de methode kent en onder begeleiding van een authorized teacher wil studeren
 • Alle zangniveaus zijn welkom, het gaat om jouw persoonlijke doelen en zangwensen!

CVT Continued als...

 • Je CVT Foundation hebt gevolgd of via een andere route al kennis hebt gemaakt met CVT
 • Als je de technieken al redelijk kan toepassen en verder wil leren
 • Als je naast zangtechniek ook je muzikaliteit wil ontwikkelen middels interpretatie, samenzang, ritme en swing
 • Alle zangniveaus zijn welkom (alhoewel als je CVT Foundation hebt gevolgd, je niet geheel een beginner meer bent). Het gaat om jouw persoonlijke doelen en zangwensen!

CVT Performer als...

 • Je al goede beheersing van de stemfuncties hebt en je technieken als density, klankkleur en effecten eigen wil maken
 • Je de zangtechnieken verder wil laten verbinden met jouw muzikaliteit door te werken aan sound, stijl & eigenheid, presentatie en performance training. Door middel van casestudies en opdrachten, werk je toe naar een artistiek eindresultaat.

Nee. Als je denkt dat het misschien niets voor je is, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Blijft het je echter prikkelen en vraag je je steeds af wat er voor jouw nog meer mogelijk is, ga er dan voor. Vertrouw je gut feeling en doe mee!

Jazeker! Je kunt kiezen om te betalen in 3 gelijke termijnen die ingaan vanaf het moment van inschrijven. De eerste termijn geldt als bevestiging van inschrijving en daarmee is je plek in de cursus gegarandeerd. Uiteraard kun je alles ook in één keer betalen.

Complete Vocal Technique is een moderne zangmethode ontwikkeld door Cathrine Sadolin. Met CVT kun je alle stemgeluiden op een verantwoorde manier produceren. De methode is het resultaat van 25 jaar intensief onderzoek. Sadolin startte in 2005 het Complete Vocal Institute in Kopenhagen, inmiddels uitgegroeid tot het grootste zanginstituut voor professionele en semiprofessionele vocalisten in Europa.

Lees hier meer over CVT en wat het voor jou kan betekenen.